Presentació de la guia de contingut accessible en paper

Download Pdf

El proper dimecres, 30 de març, a les 19.00 hores, a la sala de juntes de la 3a planta de l’Edifici del Rectorat, tindrà lloc la presentació de la Guia de contingut digital accessible, en suport paper, a càrrec de Joan Viñas Salas, rector de la Universitat de Lleida, Sr. Jordi Coiduras, responsable de la Unitat UdLxtothom, Sr. Xavier Gomez, vicerector de l’estudiantat i Sr. Toni Granollers, director del Grup de Recerca en Interacció Persona Ordinador i Integració de Dades (Griho) a la qual hi sou tots/es convidats/des.

Aquesta Guia explica com crear documents digitals a partir de documents de Microsoft Office, OpenOffice, i altres, en format text i pdf, perquè aquests siguin accessibles per usuaris amb discapacitat.

En principi, ha estat pensada per l’àmbit acadèmic, per tal d’assegurar el dret a l’educació i per garantir l’accés a la informació i formació
de totes les persones. També són d’utilitat per a tots els usuaris editors de contingut com a eina per a millorar el disseny universal del material documental i per a realitzar documents i continguts accessibles.

La Guia s’ha realitzat amb la voluntat que sigui oberta a tots, com un instrument viu, de gran difusió i de treball i millora cooperativa,  per
això, es publica sota la llicència Creative Commons.

Aquesta Guia forma part de les estratègies per a la igualtat d’oportunitats que duü a terme la Universitat de Lleida amb la voluntat de promoure, de forma universal, l’accessibilitat de les persones a la formació.