eViacam. Versió lliure del Ratolí Facial

Download Pdf

Enable Viacam logo

L’ASSOCIACIÓ PROVINCIAL DE PARÀLISI CEREBRAL POSA A L’ABAST MUNDIAL EL PROJECTE DE RECERCA, ENABLE VIACAM

El programari del Ratolí Facial de CREA Sistemes Informàtics ja és de codi obert.

http://viacam.org

Fa més de sis anys que, el llavors estudiant de la URV, César Mauri va presentar com a treball de fi de carrera d’Enginyeria Informàtica un software que, basat en la captura i tractament de la imatge, mitjançant una webcam, permetia controlar el punter de la pantalla d’un ordinador. Ha passat molts anys treballant a l’Associació en projectes de recerca, però aquell primer treball avui veu la llum en forma de programari lliure.

More...
El projecte que avui presenta l’Associació Provincial de Paràlisi Cerebral, consisteix en posar a Internet a l’abast de tothom aquest programari i el seu codi, amb el doble objectiu de que, per una part els usuaris puguin gaudir gratuïtament d’aquesta eina i d’altra que els que desenvolupen tinguin accés al codi i així puguin fer aportacions que facin millorar el seu funcionament.

Les persones amb discapacitat que per raons de mobilitat tenen dificultats en el control del ratolí de l’ordinador, ja poden des de l’adreça d’Internet http://viacam.org, baixar-se aquest aplicatiu.

El programa es distribuieix sota llicència GNU/GPL juntament amb el codi font complet. Inicialment se’n faran versions per als sistemes operatius GNU/Linux i Windows des d’un enfocament multi-plataforma, la qual cosa vol dir que les versions per diferents sistemes operatius, són idèntiques. S’ofereix inicialment en Català, Castellà i Anglès (amb possibilitat de traduir-lo a altres idiomes).

El projecte Enable Viacam ha estat possible gràcies al suport de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya.