Griho participa en l’el·laboració de la Guia de contingut digital accessible

Download Pdf

El grup Griho en la seva vessant de l’accessibilitat tecnològica, ha dessenvolupat la una guia per explicar com crear documents digitals a partir de documents de Microsoft Office, OpenOffice, i altres, en format text i pdf, perquè aquests siguin accessibles per usuaris amb discapacitat.

En principi, ha estat pensada per l’àmbit acadèmic, per tal d’assegurar el dret a l’educació i per garantir l’accés a la informació i formació de totes les persones. També són d’utilitat per a tots els usuaris editors de contingut com a eina per a millorar el disseny universal del material documental i per a realitzar documents i continguts accessibles.

La Guia s’ha realitzat amb la voluntat que sigui oberta a tots, com un instrument viu, de gran difusió i de treball i millora cooperativa. Per això, es publica sota la llicència Creative Commons i la podreu descarregar a partir de la setmana que ve a la web de la UdLxtothom: http://www.udl.cat/serveis/seu/UdLxtothom.html.

Aquesta Guia forma part de les estratègies per a la igualtat d’oportunitats que duü a terme la Universitat de Lleida amb la voluntat de promoure, de forma universal, l’accessibilitat de les persones a la formació.

La guia serà presentada el proper dilluns, 21 de juny, a les 17.30 hores, a la sala de juntes de la 2a planta de l’Edifici del Rectorat. L’acte anirà a càrrec de Joan Viñas Salas, rector de la Universitat de Lleida, Sr. Jordi Coiduras, responsable de la Unitat UdLxtothom, Sr. Toni Granollers, director del Grup de Recerca en Interacció Persona Ordinador i Integració de Dades (Griho) i Xavier Gómez,
vicerector d’estudiantat de la UdL.