GRIHO al CeBIT

Download Pdf

La setmana vinent se celebra a Hanover el CeBIT, una de les fires més importants a nivell mundial del sector TIC i GRIHO, en representació també de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida,  hi serà present.

 

GFT

Concretament, la Llúcia Masip i el Josep Mª Brunetti, estudiants de doctorat del grup, estaran a l’stand de GFT, empresa multinacional dedicada al desenvolupament de software pel sector bancari amb una seu al PCiTAL presentant les darreres novetats en el camp de l’avaluació de l’experiència d’usuari (UX) i de la interacció amb grans volums de dades estructurats amb tecnologia de web semàntica.

Des de l’inici del 2012, GRIHO col·labora amb l’empresa GFT en els àmbits de coneixement del grup. Concretament, Hem realitzat dos cursos de formació especialment dissenyats perquè diferents treballadros de l’empresa adquirexin coneixements bàsics en el camp de la Interacció Persona-Ordinador.

Actualment estem utilitzant casos reals de GFT per experimentar i avaluar la metodologia Open-HEREDEUX, motiu central de la tesi doctoral de la Llúcia Masip. Aquesta metodologia disposa d’una eina online (actualment parcialment desenvolupada) que serà presentada a la fira CeBIT.

GRIHO també col·labora amb GFT en l’àmbit de la interacció i anàlisi de grans volums de dades. Al CeBIT es presentarà l’eina Rhizomer, que permet generar automàticament la interfície d’usuari per a explorar grans conjunts de dades estructurades com la Wikipedia. Aquestes interfícies permeten treure més profit de les dades, com per exemple fer una cerca de “tots els actors nascuts a Alemanya que han participat en pel·lícules dirigides per Michael Haneke”, una tasca molt difícil d’aconseguir utilitzant directament la Wikipedia.

Llocs on s’ha fet ressó de la noticia:

- PCiTAL: http://www.pcital.com/noticies/dues-empreses-i-un-grup-de-recerca-del-parc-participen-a-la-fira-cebit

- UdL: http://www.udl.cat/serveis/oficina/Noticies/2013/breus_mar5.html

- EPS: http://eps.blogs.udl.cat/2013/03/01/leps-present-al-cebit-de-hannover

- La Mañana: http://www.eps.udl.cat/docs/noticies/Marx13_06_LaMaxana2.pdf

- Segre: http://www.eps.udl.cat/docs/noticies/Marx13_06_Segre.pdf